Magazine

Via het magazine informeren we het grote publiek over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

logo_MagazineDoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren (ontdek de auteurs). Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 4.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 9u30 samenkomt bij DoucheFLUX.

Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke donderdag van 14u tot 16u30.

Neem contact op voor meer info.

Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.

 

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr. 29 – Lente 2019

Daar is de mooie maand maart weer. Misschien is het wel de mooiste maand van het jaar omdat de lente dan op komst is en het dan ook de Internationale Vrouwendag is.

Deze uitgave bevat een mooi dossier over de geschiedenis van vrouwenmilitantisme. Malika heeft het samengesteld.

Daarbij geven we enkele cijfers die doen nadenken:

32 000: het aantal handtekeningen die op een meterslange – 270 m! – petitie aangebracht werden; de petitie ijverde voor het vrouwenstemrecht en werd voorgelegd aan het Nieuw-Zeelandse parlement in 1893.

Meer dan 500: het aantal talen en dialecten waarin de Universele Verklaring van de Mensenrechten (1948) zijn vertaald; daarin wordt voor het eerst in de geschiedenis de grondrechten en fundamentele vrijheden voor alle mensen (mannen en vrouwen) op papier gezet.

25 000: het aantal vrouwen, oftewel een zesde van de nationale bevolking, die in 1975 in de Ijslandse hoofdstad Reykjavik manifesteerden tegen economische ongelijkheid; deze “dag vrijaf voor vrouwen” legde bijna alle stedelijke diensten, scholen en bedrijven plat.
16: van de 193 landen in de wereld die door vrouwen bestuurd worden, volgens een verslag van de UNO in 2017.

14%: het percentage directieposten die door vrouwen ingenomen worden.

3,5 à 5,5 miljoen: een schatting van het aantal mensen die over de hele wereld deelnamen aan de “vrouwenmars” op 21 januari 2017, als steunbetuiging voor vrouwen en hun rechten. Het is één van de vele volksopstanden van dat decennium, waaronder bijvoorbeeld de protestacties in India na de collectieve verkrachting van een studente, in Latijns-Amerika na een hele reeks feminicides, in Nigeria na de ontvoering van zo’n 280 schoolmeisjes.

U krijgt ook nog enkele hashtags mee – een uitingsmiddel dat geen twijfel laat en aantoont dat vrouwen en meisjes willen leven zonder geweld en in een wereld waar iedereen gelijk is: #SendeAnlat – #BringBackOurGirls – #YesAllWomen – #EverydaySexism – #WomenShould – #HeForShe – #NiUnaMenos – #MeToo – #YoTambien – #QuellaVoltaChe – #BalanceTonPorc – #AnaKaman – #TimesUp – #FeministFriday.

Veel leesplezier,
Aube Dierckx

 

Vorige nummers

                                                     .      dfxmag10  douchefluxmag_09_web-1     douchefluxmag_08-1      douchefluxmag_07-3-1         dfxmag4-copie-page-001     doucheflux3-page-001 dflxmag2-light-copie-page-001

dflxmag1-page-001

Save

Save

Save

Save

Save