Magazine

Via het magazine informeren we het grote publiek over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

logo_MagazineDoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren (ontdek de auteurs). Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 2.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 10u tot 13u samenkomt bij DoucheFLUX.

Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke dinsdag van 14u tot 16u30.

Neem contact op voor meer info.

Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.

 

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr. 31 – Herfst/Winter 2019

Voorwoord

Machtsmisbruik, amateurisme, gebrek aan verantwoordelijkheid, onmenselijkheid, wraaklust …

Sven Verelst schetst een weinig flatterend beeld van de werknemers die zo belangrijk zijn voor Giganten*: sociaal assistenten en andere maatschappelijk werkers. In zestien punten hekelt hij de slechte werking, de aberraties, de onrechtvaardigheid en de onverschilligheid waarvan hij het slachtoffer is.

Frank Laeremans kreeg zijn rechten terug bij het OCMW van Elsene nadat hij twaalf dagen had gekampeerd voor het gemeentehuis op het Fernand Cocqplein.

Patty Braun, een van onze gebruikers, schreef een heel mooi eerbetoon aan DoucheFLUX.

Hartelijk dank aan alle Giganten* voor deze artikels.

Veel leesplezier,
Aube Dierckx

*Gigant: afkorting voor Geweldig Individu in Gigantische Armoede maar Niet zonder Trots

 

Vorige nummers

                                                          .      dfxmag10  douchefluxmag_09_web-1     douchefluxmag_08-1      douchefluxmag_07-3-1         dfxmag4-copie-page-001     doucheflux3-page-001 dflxmag2-light-copie-page-001

dflxmag1-page-001

Save

Save

Save

Save

Save