Magazine

Via het magazine informeren we het grote publiek over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

logo_MagazineDoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren (ontdek de auteurs). Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 2.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 9u30 samenkomt bij DoucheFLUX.

Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke donderdag van 14u tot 16u30.

Neem contact op voor meer info.

Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.

 

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr. 30 – Zomer 2019

Voorwoord

In dit nummer staat het ongelofelijke verhaal van A, een vrouw met een licentiaat economische en sociale wetenschappen.

In 2006 kraken mensen zonder papieren diverse kerken, met de steun van burgers. In die roerige periode vraagt een politieke partij haar om deel te nemen aan de gemeenteverkiezingen of toch op zijn minst op de lijst te gaan staan. Ze stemt toe…

Wat volgt is het verhaal van een lange aftakeling naar dakloosheid.

Het is een pakkend verhaal, gevoelig en hard tegelijk, want in haar beschrijving van haar bijzondere parcours deelt A met ons alle stappen die ze zet, haar hoop en haar wanhoop.

Veel leesplezier.
Aube Dierckx

Vorige nummers

                                                       .      dfxmag10  douchefluxmag_09_web-1     douchefluxmag_08-1      douchefluxmag_07-3-1         dfxmag4-copie-page-001     doucheflux3-page-001 dflxmag2-light-copie-page-001

dflxmag1-page-001

Save

Save

Save

Save

Save