Documentatiecentrum over armoede

De bibliotheek is ontstaan uit het idee een documentatiecentrum over armoede, dakloosheid, migratie en daarmee samenhangende onderwerpen op te richten.Ze werd ingehuldigd op 21 september 2018 in aanwezigheid van Christine Mahy, secretaris-generaal van Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté en doctora honoris causa aan de Université de Liège, en Nicolas Bernard, docent recht aan de Université Saint-Louis Bruxelles en specialist op vlak van huisvesting in Brussel, meter en peter van onze bibliotheek.

Het naslagmateriaal omvat verslagen van conferenties, rapporten van instellingen, handboeken voor professionals, maar ook kranten en digitale, audio- en audiovisuele documenten.Momenteel telt het Documentatiecentrum zo’n 350 boeken die uitgeleend kunnen worden: documentaires, essais en literatuur.

Het doelpubliek van het Documentatiecentrum zijn zowel studenten, onderzoek·st·ers, maatschappelijke opleidingen, als al wie interesse heeft. Het is dus niet zozeer een bibliotheek voor mensen in bestaansonzekerheid als wel een documentatiecentrum óver armoede, tot op heden een unicum in Brussel.

DoucheFLUX wenst dit project verder te zetten in een geest van samenwerking en netwerking. Het is de bedoeling kennis uit te wisselen en in nauw verband te staan met ander documentatiecentra. Zo is een partnership in de maak met o.a. RESO Webdoctes, de universitaire dienst voor gezondheidspromotie van UCLouvain (Institut de Recherche Santé et Société). Ze wensen namelijk een grotere visibiliteit te geven aan hun database en een betere toegang te bieden tot de meest recente doorslaggevende gegevens om de kwaliteit, pertinentie en overdracht te verbeteren naar de gezondheidspromotiesector toe.

Raadpleeg de catalogus online!

Openingsuren:

  • dinsdag van 14u tot 16u
  • Opgelet! Tijdens de zomer is er geen permanentie maar kan je altijd een afspraak maken met Kristel Dupont via mail of telefonisch 0497 20 23 80.

Ontlenen:

  • De meeste boeken kunnen ontleend worden. Tijdschriften en andere documenten zoals jaarverslagen, verslagen van fora en colloquia, brochures, persartikels, kunnen ter plaatse geraadpleegd worden.
  • Tarief voor het ontlenen: 1€ / 2 weken
  • Waarborg van 25€ / drie boeken, die je terug krijgt bij het terug binnen brengen.

Iedereen mag boeken voorstellen om op te nemen in de catalogus.

Meer info bij Kristel Dupont via mail of op het nummer 0497 20 23 80.